Вівторок, 19 Березня, 2024

Як придбати газ на електронних торгах

Природний газ є важливою корисною копалиною та має широке застосування у промисловості. Це життєво необхідний ресурс для громадян України.

Українська універсальна біржа проводить торги різної продукції, зокрема й газу. Майданчик реалізує лоти, які виставлені для продажу. Взяти участь у торгах, купити або обрати бажану продукцію ви можете тут — https://www.ueex.com.ua/eng/ueex/advisory-board/ .

Ставши учасником торгів на Українській біржі, ви отримаєте можливість миттєво придбати і реалізувати енергоресурси в режимі онлайн. 

До сьогодні для придбання будь-якого об’єму газу треба було знайти постачальників, погоджувати з ними вартість, яка була майже завжди завищеною. Нині у покупця немає такої необхідності, на електронних торгах ви самі зможете обрати вигідні для себе умови.

Бути учасником електронних торгів природним газом може як громадянин, так і не громадянин України. Обов’язкова умова для учасника — платоспроможність, відсутність боргів та наявний прибуток за останні два роки. Компанія-покупець газу має володіти документацією з видобутку чи імпорту цього ресурсу. Також вона повинна надати документи, що підтверджують можливість поставки газу на території всієї держави.

Як прийняти участь в електронних торгах

Придбати газ на Prozorro може кожен платоспроможний підприємець, для цього йому потрібно:

  • пройти реєстрацію на майданчику;
  • акредитуватися за допомогою спеціальної онлайн-форми;
  • визначитися з напрямком торгів;
  • сформувати заявку участі в аукціоні;
  • сплатити необхідні внески;
  • визначити стартову ціну свого лоту.

Після того, як буде обраний переможець аукціону, для офіційного оформлення відносин між покупцем і продавцем, необхідно підписати контракт. Це можна зробити в особистому кабінеті учасника.

Електронні торги на акредитованих біржах забезпечують відкритість та прозорість процесу. Тому країна має можливість отримати товари за вигідними і не завищеними цінами та захиститися від шахраїв і корупціонерів.

Механізм проведення електронних торгів досить простий і є доступним для кожного. До того ж, біржа пропонує відвідувачам навчальні відео та довідки про всі тонкощі торгівлі на платформі.

Документи, необхідні для участі у торгівлі природним газом:

  • звітна документація фінансового результату останнього періоду;
  • статут;
  • довідка з єдиного державного реєстру;
  • дозвіл поставки природного газу.

Українська енергетична біржа проводить торги природним газом, нафтопродуктами, скрапленим газом, вугіллям і нафтою. Вона є лідируючою з-поміж інших бірж. На сьогоднішній день вона є єдиним джерелом ринкової ціни на природний газ.

Беручи участь в торгах, учасники зберігають свій час, зменшують до мінімума свій матеріальний ризик.  Учасниками торгів на енергетичній біржі є міжнародні компанії та державні підприємства. В цілому біржа налічує близько одну тисячу п’ятдесят учасників.

.,.,.,.