П’ятниця, 29 Березня, 2024

Колишній директор “Запоріжсталі” отримав високу посаду в команді Зеленського

Ростислава Шурма призначено заступником глави Офісу президента. Раніше він очолював металургійний комбінат “Запоріжсталь”, який належить олігарху Рінату Ахметову. Далі на zaporizhzhia-yes.com.ua.

У президентській адміністрації 38-річний Шурма завідуватиме економічними питаннями та відповідатиме за підвищення енергетичної ефективності України. Про це повідомляється на офіційному сайті президента України.

Раніше у ЗМІ ходили чутки, що колишній директор “Запоріжсталі” може обійняти посаду першого віце-прем’єра.

Шурма – уродженець Львова, випускник Києво-Могилянської академії за спеціальністю “Економіка та підприємництво” та Київського економічного університету імені Вадима Гетьмана за спеціальністю “Економічна теорія”. Також закінчив Московську школу управління “Сколково”.

У 2003-2006 роках був фінансовим менеджером у східноєвропейському представництві компанії Procter & Gamble та консультантом у міжнародній компанії Boston Consulting Group.

З 2006 року працював у топ-менеджменті групи “Метінвест”, якою володіє бізнесмен Рінат Ахметов.

Шурма був фіндиректором на Макіївському металургійному заводі, заступником металургійного дивізіону “Метінвест”, членом наглядової ради Маріупольського меткомбінату, керівником наглядової ради болгарського заводу “Промет”, членом директорської ради італійського заводу Metinvest Trametal.

З 2012 до 2019 року очолював публічне акціонерне товариство “Запоріжсталь”.

У 2015-2020 роках був членом партії “Опозиційний блок”.

21 травня поточного року увійшов до наглядової ради державного концерну “Укроборонпром”.
Останнім часом загострюється конфлікт між президентом Володимиром Зеленським та олігархом Рінатом Ахметовим. За даними “Української правди”, відносини між ними зіпсувалися через ухвалення олігархічного закону та усунення Дмитра Разумкова з посади голови Верховної Ради.

.,.,.,.